Veelgestelde vragen over de MBST behandeling

Wat is MBST ?
MBST gebruikt dezelfde resonantietechnologie beginselen als MRI maar gebruikt het voor therapie in plaats van voor beeldvorming.
Wat gebeurt er tijdens de behandeling ?
MRT werkt door een stimulerend en regeneratief magnetisch veld direct op het te behandelen gebied toe te passen.
Is MBST hetzelfde als magneetveld-therapie ?
Neen. MRT verschilt fundamenteel van magneetveld-therapie vanwege zijn uniek gebruik van magnetische resonantie-technologie.
Is MBST effectief ?
De doeltreffendheid ervan bij de stimulatie van het regenereren van cellen is aangetoond in een aantal wetenschappelijke studies en door meer dan 180.000 patiënten die met succes behandeld werden.
Wie gebruikt MBST ?
MBST wordt in 25 landen gebruikt. De meeste handelingen worden uitgevoerd door orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten.
Zijn er bijwerkingen ?
Neen. MRT heeft bij meer dan 180.000 behandelingen of klinische proeven geen enkele bijwerking vertoond.
Wat zijn de contra-indicaties voor MBST ?
Alle soorten elektrische implantaten in het te behandelen gebied. Zwangerschap, bacteriële ontstekingen in het te behandelen gebied, tumoren, leukemie, HIV. Kankerpatiënten moeten minstens 5 jaar kankervrij zijn.
Hoe boekt u MBST ?
Het is zeer belangrijk eerst te worden beoordeeld door een gekwalificeerde chirurg of fysiotherapeut om uw conditie te evalueren en te bepalen of MBST voor u geschikt is. De chirurg of fysiotherapeut zal een evaluatie maken van uw conditie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, lifestyle en voeding. De kenmerken en voordelen van MBST zullen besproken worden en uw vragen zullen beantwoord worden.
Wat gebeurt er tijdens MBST ?
Bij een MST behandeling moet u gedurende 1u per sessie op een bed liggen of op een stoel zitten. Indien nodig wordt u hierbij geholpen ter ondersteuning. Tijdens de behandeling kunt u lezen, muziek beluisteren, gewoon ontspannen of slapen. U mag bewegen tijdens de behandeling op voorwaarde dat u het gewricht dat behandeld wordt binnen de behandelingsruimte houdt. Indien u hulp nodig hebt tijdens de behandeling is er een intercom die rechtstreeks met de receptie verbonden is.
Hoe wijkt MBST af van elektromagnetisch veld therapieën ?
De fysieke verschillen tussen conventionele elektromagnetische velden en kernspinresonantie zijn aanzienlijk. In fysieke termen is kernspinresonantie een totaal ander proces dan elektromagnetische resonantie. Dit is al duidelijk door het gebruik van de termen “kernspin” en “resonantie”. De positief geladen deeltjes in waterstofkernen reageren alleen op het apparaat onder zeer specifieke fysieke omstandigheden. Dit resulteert in een zeer efficiënte overdracht van energie naar het weefsel.
Hoewel MBST lijkt op conventionele elektromagnetische therapie apparaten, is het absoluut uniek met betrekking tot zijn kernspin technologie zoals ontwikkeld werd door Medtec en waarvoor wereldwijd patenten zijn aangevraagd. Deze zijn in een aantal landen reeds toegekend (Europa, Australië, Verenigde Staten en Canada).
Ga steeds na dat de MBST apparaten het originele logo dragen.
Is er opvolging na de behandeling ?
Ja. U zal worden opgeroepen om te bepalen welke vorderingen u maakt in de eerste 3 maanden na de behandeling.
Wat gebeurt er na de behandeling ?
MRT stimuleert de groei van het doelweefsel en bij de meeste patiënten is er een merkbaar verschil aan het einde van de behandeling. De stimulatie wordt voortgezet na de behandeling, met bijkomende verbeteringen merkbaar na 2 maanden.
De groeistimulatie blijft, maar in een verminderd tempo tot 6 maanden na de behandeling.
Sommige patiënten ervaren een toename van pijn of ongemak tijdens het 1ste deel van de behandeling. Het is een niet veel voorkomend verschijnsel en het ongemak neemt af naar het einde van de behandeling.
Nadat de behandeling is beëindigd ervaren veel patiënten een aanzienlijke vermindering van de pijn tijdens rust. Ze vertelden dat ze in staat waren om opnieuw te slapen waar voordien de pijn hun slaap ’s nachts had gestoord.
Wat heb je nodig voor de behandeling ?
Het wordt aanbevolen veel water te drinken, 3 liter per dag tijdens de behandelingsperiode gezien deze hydratie zal helpen bij de behandeling. Er wordt de patiënten ook aangeraden om tijdens de MBST behandeling lichte oefeningen te doen. Deze oefeningen zouden geen pijn mogen veroorzaken en maken deel uit van het genezingsproces.
Hoe lang duurt MBST ?
MBST vereist een behandeling van 7 uur voor artrose (9 uur voor osteoporose) in sessies van 1 uur per dag, behalve in het weekend.
Patiënten die reizen of die een behandeling in 5 dagen zouden verkiezen, kunnen 2 behandelingen per dag hebben mits er een periode van 8 uur tussen de sessies is.
Hoe lang is MBST effectief ?
Gecontroleerde klinische studies hebben aangetoond dat MRT meer dan 12 maanden effectief is. De laatste onderzoeken geven voor sommige patiënten aanzienlijke voordelen aan van meer dan 4 jaar.
Om de voordelen te behouden wordt een jaarlijkse aanvulling van 3 sessies aanbevolen.
Voor diegenen die liever wachten tot de symptomen terugkeren , zou een volledige behandeling van 7 uur noodzakelijk zijn.