Behandeling van artrose

Pijnvrij, geen bijwerkingen, minimale invasie

Patiënten met artrose die een MRI hebben gehad, verklaarden meermaals minder last van hun gewrichten te hebben. Pijn werd minder en functie beter. In het instituut voor kernfysica aan de universiteit van Giessen in Duitsland werd daarop een nieuwe behandelingsmethode ontwikkeld. Deze is speciaal bedoeld om degeneratief of beschadigd weefsel te verbeteren. De energie die vrijkomt met Magnetische Resonantie wordt teruggegeven aan het omringende weefsel. Hierdoor wordt het celmetabolisme verbeterd. Bij artrose wordt zo het kraakbeen weer vitaler gemaakt.
De behandelingen vinden plaats op opeenvolgende dagen en duren elk 1 uur. Artrose behandelingen variëren van 7 tot 10 uur naargelang de ernst van de aandoening. Tijdens de behandeling is het mogelijk om ofwel comfortabel en ontspannen te zitten of te liggen.
Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat de behandeling zeer succesvol is. Meer dan 80 % van de mensen die deze therapie volgden, verklaren zeer veel baat te hebben. Het kraakbeen kan vitaler worden voor een langere periode van wel 4 tot 7 jaar. De MBST therapie kan worden aangevuld of gecombineerd met andere behandelingen welke uw therapeut met u zal bespreken. Deze behandeling gebeurt steeds in samenspraak met een arts en/of gekwalificeerde gezondheidswerker.

Behandelingsplan

Na een grondige evaluatie door één van onze medewerkers zullen we aan de hand van uw symptomen en eventueel aanvullende medische gegevens vaststellen of u in aanmerking komt voor de MBST therapie. Om een zo goed mogelijke prognose te geven over het resultaat kan beeldmateriaal in de vorm van een röntgenfoto (X-ray) of MRI van belang zijn. Wanneer u reeds in het bezit bent van beeldmateriaal is het verstandig dit mee te nemen tijdens de intake. Na het intakegesprek zullen er 7 behandelingen plaatsvinden. Een enkele keer zal dit aantal kunnen afwijken, dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en het aantal te behandelen gewrichten. Belangrijk is dat de behandelingen plaatsvinden op opeenvolgende (werk)dagen, hoogstens onderbroken door een weekend. De behandelingen duren elk 1 uur waarbij u ontspannen kunt liggen of zitten. In tegenstelling tot het maken van een MRI, hoeft u tijdens de MBST behandelingen niet stil te liggen. Voor een optimaal effect raden we aan om op de behandelingsdagen voldoende water te drinken. Tevens is het van groot belang dat u tijdens de behandelingsperiode en de week daarna relatieve rust neemt. Dit houdt in dat elke belasting, naast uw algemeen dagelijkse activiteit, afgeraden wordt. Ook adviseren we om na afloop van de behandeling nog een nabehandelingstraject te volgen voor het beste resultaat op lange termijn.